Lukk meny
Våre tjenester Kontakt

Referanser

Akasia bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Du finner mer informasjon på siden retningslinjer for personvern
Aksepter

Fyllingsdalen navnet minnelund er et nyskapende prosjekt i den forstand at det har fått en utforming som utfordrer hvordan et minnesmerke på navnet minnelund er utformet.


Minnesmerket er plassert i kanten av Fyllingsdalen gravplass, med en skogkledd skråning som bakgrunn, og metallstråenes vertikalitet spiller fint opp mot de vertikale og rette furu- og bjerkeleggene i skråningen, både sommer som vinter. 

 

Minnesmerket fanger opp stedets egenart og refleksjon fra stålet forandrer seg med lysets gang i løpet av dagen og gjennom årstidene.


Minnesmerket består av vertikale stålstenger, «strå» som strekker seg mot himmelen. Stråene kommer opp av et fundament i svart betong, og har klare referanser til hvordan strå vokser i naturen.

 

Navneskiltene består av hylser i kontrasterende materiale (messing) som replikerer stråets knuter, der stråets blader vokser ut fra.

 

De etterlatte får anledning til selv å velge hvilket strå de ønsker sitt skilt på. Ved urnenedsettelsen er navnehylsen dekket til av et klede, som etter at nedsettelsen er gjennomført, blir avdekket for de etterlatte.

Personvern