Lukk meny
Våre tjenester Kontakt

Referanser

Akasia bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Du finner mer informasjon på siden retningslinjer for personvern
Aksepter

Navnet minnelund er et tilbud til publikum om en litt annen form for gravminner og deres skjøtselsnivå. Akasia etterstreber utforminger som egner seg til de gravplasser de oppføres på, med materialbruk som skal stå seg pent over lang tid og by på egen stil, høytid og verdighet.

 

Fana navnet minnelund:

Åpnet i februar 2017. Gravfeltet har plass til 160 urnegraver og med en plassering omtrent midt ute på kirkegården ble det ønsket å oppnå en flersidig utforming av monumentet.

 

Minnelundens monument er utformet som et felles gravminne med vasehylle. Dette skal være pent og egne seg for gjenbruk, i over 100 år. Her må det benyttes varige materialer.

 

Skiltene monteres på glassplate som er montert foran en stor helt ubearbeidet naturstein (skifrig gneis), fra Masfjorden. Med en stor stein som er såpass jevn og symmetrisk ble det mulig å lage et monument som er tosidig, hvilket egner seg best på denne minnelunden.

 

Bruken av norsk stein er nødvendig for å tilpasse seg omgivelsene. Kirkegårdsmuren i naturstein rammer inn det hele og den gamle kirken troner i bakgrunnen.

 

Navneplatene er av syrefast stål og måler 8 x 15 cm. Platene festes i ferdige hull i glassplaten og det er plass til 80 plater på hver side av prydsteinen. Glassplatene er 12 mm ekte / massivt glass med 160 hull for navneplater og 4 hull for festing til stålrammene.

 

Hensikten med glass og relativt små navneplater er å unngå total tildekking av prydsteinen. Den gir en stødig bakgrunn uansett antall navneplater. 

 

En krans av store tråkkheller av oppdalsskifer innbyr til vandring rundt monumentet uten å måtte trå i vått gress. Det er montert to hyller som hver holder 19 vendbare vaser.

 

Dette er den første navnete minnelunden i Fana, og med denne fikk kirkegården også et samlingspunkt og møtested. 

 

Personvern