Lukk meny
Våre tjenester Kontakt

Aktuelt

Akasia bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Du finner mer informasjon på siden retningslinjer for personvern
Aksepter

– Langt enklere denne våren

Av: Tom R. Hjertholm

Journalist BA

 

I fjor var en pent nødt å bruke ekstra tid. En lite blid vinter la en kald demper på utplantingen. – Da
måtte vi sette pottene oppe på jorden. Sånn er det ikke nå!

 

MØLLENDAL: Maud Jane Høvik har nettopp satt en potte med påskeliljer – i jorden.

– Alt er så mye enklere nå, så her går det unna.

 

Siden 2012 har hun vært med på påske- utplantingen på byens gravplasser.

– Nå er det fem personer i sving her på Møllendal, men det vil nok øke på, når vi setter i gang med stemorsblomstene.

 

Else Løken Gjemdal hos Akasia kan denne våren trekke et lettelsens sukk. Vinteren og den senere våren i fjor, førte til at telene satt i jorden.

– Og dermed måtte vi la pottene stå på jorden til neste utplantingen over påsken. Først da fikk vi de i jorden.

 

Litt lenger borte treffer vi på en riktig så smilende og opplagt Adelin Olsen. Før Akasia fikk gleden av å ha Adelin på laget, drev hun blomsterforretning i 15 år.

 

Blant alle påskeliljene er hun i sitt ess.
– Favorittblomsten er klosterklokker, men den er ikke her. Men stemorsblomster jo også fantastisk, fordi med disse kan vi variere fargesammensetningene slik at hver grav blir litt annerledes enn de andre, forteller Adelin med skikkelig entusiasme.

 

– Og nettopp stemorsblomster skal vi plante ut like over påske. Første hverdag, tirsdag 23. april, setter vi gang – og da skal det plantes ut ca. 60 000 stemor, opplyser Løken Gjemdal. Men før Akasia kommer så langt, må en få ut alle påskeliljene.

 

– Vi har satt 12. april som sluttdato for utplantingen, men med det tempoet som folkene våre holder, skal en ikke se bort fra at vi er ferdig før tiden.

 

Else Løken Gjemdal forteller at det totalt nå plantes ut ca. 3300 påskeliljer fordelt på helårsstellavtaler, stell med bedplater og til kundene som ønsker påskeliljer
på familiegraver og enkel stell avtale.

 

Totalt holder Løken Gjemdal orden på de 8000 stelleavtalene som Akasia gravstell
har inngått.
– Det er elleve ansatte som utfører jobben, og vi har 27 gravplasser vi skal innom.

 

To av alle dem som sørger for at byens gravplasser stelles til vår, finer vi øverst mot Haukelandsveien. Både Arve Nygård og Inge Eidsheim har vært ute en tidlig vårdag før. Inge har fartstid helt tilbake til 1980 (!), og husker en del vintre bakover i tid.

– I fjor slet vi på grunn av vinteren, og vi hadde vel samme forhold i 2014, og i 2010 hadde vi masse snø.

 

Løken Gjemdal forteller at de tar gjerne imot bestillinger og strekker seg langt for at alle som ønsker det, skal få påskeliljer hos Akasia. Frist for bestilling er 8. april. Dette kan gjøres på telefon 55 59 39 00 eller via nettbestilling her.

 

Pdf fra BA

Nettløsning levert av Digitalbyrået Arego Personvern